Schadeafhandeling autoverzekering

 Print

Heb je autoschade? Meld de schade dan zo snel mogelijk aan je verzekeraar of onafhankelijk financieel adviseur. Komt de schade door een ongeluk, stuur dan een ingevuld en door beide partijen ondertekend schadeformulier mee. Probeer foto's te maken van onder andere de schade, de stand van de voertuigen, eventuele remsporen en noteer de telefoonnummers van eventuele getuigen. Stuur alle bewijsstukken mee met het schadeformulier.

De verzekeringsmaatschappijen bepalen onderling wie voor welk deel van de schade aansprakelijk is. Het schadebedrag wordt bepaald door een schade-expert of het garagebedrijf, afhankelijk van de grote van de schade.

Jouw soort autoverzekering bepaalt of je een schadevergoeding ontvang. De WA- en de WA Beperkt Casco autoverzekering keren niet uit bij schade aan je eigen auto door eigen schuld. Dit geldt wel bij een All-risk verzekering. Is de schade veroorzaakt door een tegenpartij, dan ontvang je wel een schadevergoeding. Wel moet je deze verzekering zelf benaderen. Heb je een dekking voor verkeersrechtsbijstand bij je autoverzekering of rechtsbijstandsverzekering, dan kunnen zij het op zich nemen om deze schade bij de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij te verhalen. Je kunt ook met je adviseur afspreken dat hij je ondersteunt bij de schadeafhandeling.

TIP: Verzekeringsmaatschappijen verschillen onderling veel van elkaar. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen werkwijze en reputatie op het gebied van schadeafwikkeling en uitkering. Ook kunnen de uitkeringen na een schade per verzekeraar verschillen. Toets daarom de schaderegeling van je autoverzekering vooraf goed.

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

5 bespaartips op een autoverzekering

Deel deze
pagina