All risk verzekeren

 Print

Wat is All-risk verzekeren precies?

Een All-risk autoverzekering is de meest uitgebreide verzekeringsvorm. Naast de verplichte WA-dekking - die de schade vergoedt die jij met je auto bij anderen veroorzaakt - vergoedt All-risk ook de schade aan je eigen auto. Zelfs als jijzelf de veroorzaker bent. Daarnaast ben je verzekerd voor vandalisme of diefstal.

Welke autoverzekering past bij jou en jouw auto?

Vaak wordt de soort autoverzekering onterecht alleen op basis van de leeftijd van de auto gekozen. Een all-risk sluit men vaak af bij auto’s tot vijf jaar. Bij auto’s ouder dan tien jaar kiest men alleen voor een WA-verzekering. De auto’s hiertussen worden dan verzekerd op basis van Beperkt Casco. Maar leeftijd is zeker niet het enige waar je naar moet kijken. Er zijn meer zaken van belang om te bepalen welke verzekering bij jou en je auto past:

  • Is je auto ouder, maar heeft deze nog wel een hoge dagwaarde?
  • Hoe noodzakelijk is een auto voor bijvoorbeeld je werk?
  • Heb je je auto gekocht via een lening en wil je bij het total-loss raken ervan niet met een restschuld zitten?
  • Heb je veel schadevrije jaren, waardoor je een ruimere dekking kunt nemen tegen een lage premie?
  • Kun je het risico van de kosten bij het total-loss raken van je auto zelf dragen?

Het is van belang om eerst je persoonlijke situatie in kaart te brengen voor je bepaalt welke autoverzekering bij jou en jouw auto aansluit. Bekijk hier de dekkingen per soort autoverzekering .

TIP: Bekijk welke risico’s jij loopt en welke dekkingen je hiervoor nodig hebt. Of laat deze risico’s voor je in kaart brengen door een onafhankelijk financieel adviseur. Deze kan je daarna goed adviseren over de mogelijkheden van de best passende autoverzekering.

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

5 bespaartips op een autoverzekering

Deel deze
pagina

0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?