Aflossingsvrije hypotheek

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Pensioen na scheiding

Vier opties om je lening weer terug te betalen

 Print

Tijdens de looptijd van de aflossingsvrije hypotheek (meestal 30 jaar) hoef je niets verplicht af te lossen aan de hypotheekverstrekker. Het blijft echter een lening. Je hebt vier opties om deze lening terug te betalen

Als je zelf vermogen hebt opgebouwd kun je dit vermogen gebruiken om de hypotheek af te lossen. 

In sommige gevallen wil de hypotheekverstrekker de looptijd van je aflossingsvrije hypotheek verlengen. Hier zitten wel enkele voorwaarden aan verbonden. Er vindt onder andere opnieuw een inkomenstoets plaats. Let op: er zijn risico’s  Je hypotheekverstrekker of financieel adviseur kan je hier meer over vertellen. 

Loopt jouw hypotheek nog en wil je toch maandelijks geld aflossen, dan is het in veel gevallen mogelijk om de hypotheek om te zetten in een (deels) annuïtaire of lineaire hypotheek. Ook hier zitten diverse voorwaarden en kosten aan verbonden, maar de extreem lage rente biedt ook kansen. Vraag je hypotheekverstrekker of financieel adviseur om meer informatie.

Heb je geen eigen vermogen opgebouwd, dan kun je je huis verkopen en met de opbrengst van de woning de hypotheek aflossen.

Neem je hypotheek regelmatig onder de loep

Heb je een aflossingsvrije hypotheek, dan is het belangrijk dat je er rekening mee houdt dat de geldverstrekker de gehele hypotheeksom op kan eisen zodra de looptijd van de hypotheek afgelopen is. Daarom is het verstandig om alvast vooruit te kijken naar jouw mogelijkheden. Bouw je voldoende vermogen op? Is er een mogelijkheid om de hypotheek te verlengen? Breng de risico’s in kaart en overleg met jouw financieel adviseur wat het beste bij jouw persoonlijke situatie past.

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.


Aflossingsvrije hypotheek

Doorloop de

checklist

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.

Deel deze
pagina