Veel gestelde vragen over Finfin van Adfiz

Vragen over Finfin van Adfiz

Vragen, opmerkingen, suggesties, feedback voor Finfin van Adfiz

Algemene vragen over finfin

Consumenten en ondernemers hebben behoefte aan informatie wanneer ze voor financiële keuzes komen te staan. Ze willen graag informatie die vrij en zonder voorwaarden toegankelijk is en die inzichtelijk is gemaakt vanuit de vraag die de consument of ondernemer vanuit zijn levenssituatie of bedrijfsvoering stelt. Omdat het lastig is om deze informatie vrijblijvend en anoniem te vinden, lanceerden Adfiz-leden Finfin, een gezamenlijk klantenplatform. Met dit platform bieden zij hun klanten laagdrempelig en toegang tot de kennis van de Adfiz-adviseurs. Zo willen ze de positie van de klanten versterken.

Financiële beslissingen zijn belangrijke beslissingen. Goede en betrouwbare informatie bij het maken van financiële keuzes is dan ook onmisbaar. Finfin geeft die informatie. Vrij en zonder voorwaarden. Als je toch nog een vraag hebt, kun je deze anoniem stellen aan de onafhankelijk financieel adviseurs die aangesloten zijn bij branchevereniging Adfiz. Finfin geeft informatie over wat belangrijk is en waar je op moet letten. Zo kun je je zelfstandig oriënteren en van daaruit bepalen wat je wel en niet weet, wat je wel en niet wilt en of je daar advies voor nodig hebt. Ook vind je informatie over wat een adviseur voor je kan doen, welke voordelen je dat op kan leveren, en waar je op moet letten bij je keuze voor een adviseur. Doordat je op finfin eerst anoniem een vraag kunt stellen, heb je een unieke kans om eerst te kijken of een adviseur bij je past. Ook kunnen klanten de adviseurs op finfin beoordelen. Zo kun je de kwaliteit van een adviseur beter inschatten. Uiteindelijk besluit je altijd zelf of je na het ontvangen van een antwoord op je vraag een afspraak wilt maken voor een persoonlijk gesprek.

Nee. Finfin van Adfiz is kosteloos voor consumenten en bedrijven die meer informatie willen over adviseurs, hypotheken, pensioenen, verzekeringen en andere financiële producten. Dit kan via het lezen van informatie, maar ook door het stellen van een anonieme vraag aan een adviseur.

Finfin van Adfiz verstrekt geen persoonlijke gegevens aan derden. Dit geldt voor de inhoud van een gesprek dat je voert met finfin, maar ook wanneer je anoniem in contact bent getreden met een adviseur. Alleen wanneer je zelf je contactgegevens invult in het contactformulier en aangeeft dat je in contact wilt treden met een specifieke adviseur, verleent finfin de techniek voor de correcte verstrekking van (alleen deze) gegevens aan de door jou uitgekozen adviseur. Het is dan ook aan jou om aan te geven wat de inhoud is geweest van het gesprek dat je eerder met de adviseur hebt gevoerd. Je bent hiertoe uiteraard niet verplicht.

Alleen wanneer je zelf je contactgegevens invult in het contactformulier en aangeeft dat je in contact wilt treden met een specifieke adviseur, verleent finfin de techniek voor de correcte verstrekking van (alleen deze) gegevens aan de door jou uitgekozen adviseur. De adviseur neemt vervolgens contact op met jou. Dit gebeurt dus alleen wanneer je hier zelf om vraagt. Ook is het dan aan jou om aan te geven wat de inhoud is geweest van het gesprek dat je eerder met de adviseur hebt gevoerd. Je bent hiertoe uiteraard niet verplicht.

Finfin is een initiatief van Adfiz, branchevereniging van onafhankelijk financieel adviseurs. Met Finfin willen we bijdragen aan beter inzicht in wat er komt kijken bij het nemen van verstandige financiële beslissingen. Ook willen we inzicht geven in de waarde van onafhankelijk financieel advies. Zo willen de leden van Adfiz bijdragen aan betere financiële keuzes van klanten en aan het vertrouwen in de financiële markt. Daar willen zij als onafhankelijk financieel adviseurs graag in investeren. Finfin hoeft daarom zelf geen geld te verdienen. Wanneer er een persoonlijk contact ontstaat tussen jou en de adviseur, ontvangt finfin dan ook geen vergoeding. Finfin heeft geen commercieel belang bij de keuze die jij maakt voor het contact leggen met een adviseur. Wanneer je kiest voor een onafhankelijk financieel adviseur, zal hij zelf wel een vergoeding voor zijn adviesdienstverlening vragen. Vaak na een eerste gratis oriëntatiegesprek. Maak altijd duidelijke afspraken over de inhoud en kosten van de dienstverlening, voordat je een definitieve keuze maakt. Informatie hierover vind je in het dienstverleningsdocument (DVD) van een adviseur, of kun je gewoon aan hem vragen.

Vragen over inloggen, accounts en techniek

Als je ingelogd bent, kun je op de pagina ‘Mijn account’ je e-mailadres wijzigen. Je klikt op de knop ‘Wijzig account informatie’ en vervolgens kun je bij ‘e-mail’ je e-mailadres wijzigen.

Dat kan gebeuren als je gebruik maakt van Internet Explorer versie 7. Dit is een wat oudere browser en dit brengt een aantal beperkingen met zich mee. Ook op andere moderne sites kunnen zich dergelijke problemen voordoen. Op de korte termijn kun je de site bezoeken met een andere browser (Firefox, Chrome, Safari) of je versie van Internet explorer updaten naar versie 8 of hoger.

Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn. Als je je email adres aangepast hebt in je profiel (Mijn Account), dan is ook je gebruikersnaam voor de site veranderd in dit nieuwe email adres. Als je 5 keer hebt geprobeerd in te loggen met een foutief wachtwoord, wordt je account geblokkeerd. Je kunt dan via "Wachtwoord vergeten" een nieuw wachtwoord aanvragen en daarmee inloggen.

In veel gevallen staat vermeld wat de oorzaak van het probleem is. Wij houden dit soort meldingen ook in de gaten. Natuurlijk stellen we het op prijs als je bij aanhoudende problemen ons wilt informeren via een mailtje naar service@finfin.nl.

Waarom onafhankelijk advies?

Zoeken


Andere vraag
over finfin?
Laat het ons weten via het contactformulier

loading