Waarschuwing

Het Digital Trust Center (DTC) van het ministerie van EZ waarschuwt voor cybercriminelen die misbruik maken van het coronavirus. Er circuleren sinds enige tijd meerdere (phishing)berichten waarmee criminelen de ontvanger geld, wachtwoorden etc proberen te ontfutselen. Van nepmails van het RIVM tot uitnodigingen om in nep webshops mondkapjes en handgels aan te schaffen. 

Ga nooit in op dergelijke verzoeken en klik ook niet op eventuele meegestuurde linkjes. Op deze manier proberen cybercriminelen namelijk malware te plaatsen. Wil je weten hoe je phishingberichten kunt herkennen? Lees dan deze adviezen. 

Veilig thuiswerken

Nu thuiswerken zo’n enorme vlucht heeft genomen, is het extra belangrijk uitgebreid stil te staan bij de digitale veiligheid van de thuiswerkplek van je medewerkers en daarmee die van je bedrijf.

Tips en maatregelen

  • Het Nationaal Cyber Security Center (NCSC) heeft een aantal aandachtspunten geformuleerd voor zowel de thuiswerker als het bedrijf. Van het installeren van de meest recente updates voor hard- en software tot het extra monitoren van softwareapplicaties. Check deze aandachtspunten en verspreid ze ook onder je medewerkers. 
  • Ook het DTC heeft diverse tips voor veilig digitaal thuiswerken gepubliceerd

Meer weten over (het treffen van maatregelen tegen) cybercrime? Bezoek dan ons uitgebreide kennisdossier over dit onderwerp.

Informatie voor klanten

Wil je je klanten hierover informeren? Wij hebben hierover ook een bericht geplaats op finfin.